Barnet skal have navn senest 6 måneder efter fødslen.

Dåb

Ønsker du at dit barn skal døbes, skal du kontakte kirkekontoret.

Dåb i Islev Kirke kan foregå i forbindelse med næsten alle søndagsgudstjenester, eller ved en særlig dåbsgudstjeneste, som vi afholder på en lørdag ca. hver anden måned.

Inden dagen skal I have et møde med præsten, hvor I taler om barnets navn, dåbens betydning og de praktiske ting omkring dagen.
I skal vælge 2-5 faddere, som skal være døbt og over konfirmationsalderen. En af disse kan være gudmor eller -far, eller I kan vælge at I selv som forældre vil bære barnet ved dåben.


Hvis barnet skal døbes i en frikirke eller i udlandet, skal barnet navngives på borger.dk inden dåben.

Særligt i Islev Kirke

Ved dåben bruger vi håndstrikkede dåbsservietter til at tørre barnets hoved. Bagefter får I servietten med hjem som minde. Der er flere forskellige mønstre at vælge mellem.

Når dit barn bliver døbt i Islev Kirke, skrives det ind i vores Dåbsbog, sammen med forældre og faddere, en hyggelig tradition som binder alle dåbsbørn sammen i et unikt fællesskab.

Konfirmanddåb

Hvert år har vi konfirmander, der skal døbes før konfirmationen. Dette aftales med den præst, barnet går til forberedelse hos. Konfirmanddåb finder for det meste sted umiddelbart efter en højmesse en søndag. Andre tider er dog også mulige. Snak med din præst om det.

 

Dåb er en mulighed for alle, uanset alder.
Vi har tradition for barnedåb i Danmark, men du kan vælge at blive døbt uanset din alder.

 
Kontakt en af vores præster, hvis du vil vide mere om voksendåb.

 

Navngivning

Navngivning uden dåb sker ved at forældrene udfylder og underskriver en digital ansøgning på https://www.borger.dk/Sider/navngivning.aspx

Vi henviser endvidere til : http://ast.dk/born-familie/navne/navne, for navnelister, gældende lov mm.